lauantai 22. helmikuuta 2014

Kevättä kohden

Onpas viime kirjoituksesta taas aikaa. Tammikuu meni töiden puolesta niin kovassa kiireessä tietokoneen näyttöä tuijottaessa, että en muka ehtinyt tai jaksanut enää kotona istua koneen ääreen. Kiireestä huolimatta olen liikkunut edelleen säännöllisesti, paitsi tällä viikolla tuli ikävä takapakki, kun sairastuin mitä ilmeisimmin vesirokkoon. Kaikista maailman taudeista piti tulla sitten joku lastentauti, hahah. Melko lievänä sen onneksi sain ja nyt olen toivottavasti jo toipumaan päin.

Tammikuussa iski kauhulla odottamani talvi eli tuli lunta ja pakkasta, joten siirryin kokonaan salin puolelle treenailemaan. Cooperia vedin muutamaan otteeseen ja pääsinkin tammikuun lopulla 1,85 kilometriin. En ole ihan siinä tahdissa, mitä aiemmin lupasin, sillä häpeäkseni myönnettäköön, että helmikuussa en ole juossut yhtään Cooperia. :/ Tarkoituksena on kuitenkin pitää se edelleen "ohjelmassa" mukana, kunhan tästä paranen ja pääsen uudella puhdilla eteenpäin. 

Vaikka Cooperit jäikin väliin helmikuussa, olen sen sijaan käynyt ulkona juoksemassa kaksi kertaa. Eka kerta oli helmikuun alussa, jolloin edellisestä "kunnon" lenkistä (jollei salin matolla juoksentelua oteta huomioon) oli kulunut yli kuukausi. Lähdin rennolla meiningillä liikkeelle tavoitteena juosta niin pitkälle kuin jaksan. Matkaa varasin toki sen verran, että tarvittaessa kutonenkin menee, mutta en ottanut siitä mitään paineita. Hyvin oli kuitenkin salitreeni purrut, sillä kutonen taittui suhteellisen mukavasti leudon harmaassa talvisäässä. Ajalla ei ole kehumista, mutta pysyin suht hyvin omassa perusvauhdissani, joka oli noin 7,3 min/km. Yhteensä kutoseen tuhraantui näin ollen 44 minuuttia. Tämä vauhti on minulle juuri sopiva näille pidemmille matkoille. Cooperin avulla on hyvä treenata vähän nopeampaa tahtia. :)

Haluni kirjoittaa tänne pitkästä aikaa lähti uudesta treenisuunnitelmastani. Tiedän, että olen matkan varrella tehnyt jos jonkinmoisia suunnitelmia enkä kuitenkaan pitänyt niistä loppuun saakaa kiinni. Mitä sitten, jos jokin ei toimikaan ekalla kerralla. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö voisi yrittää uudelleen paremmalla suunitelmalla! ;) Tarkoituksenani on lähinnä saada itseni taas jonkinlaiseen ruotuun kevättä ja kesää varten, kun juoksubaanat taas aukenevat kunnolla. Kaiken treenaamiseni tavoitteena on edelleen aiemmin lupaamani 10 km:n juoksu kesän loppuun mennessä. Toki haluan muutenkin vahvistaa lihaskuntoani.

Treenisuunnitelmani kuuluvat lyhykäisyydessään seuravaasti:

Suunnitelma, vaihe 1
Nykyhetkestä maaliskuun loppuun saakka

MA (Sali)
TI Juoksu (Cooper tms.)
KE Sali
TO Vp
PE Sali
LA Juoksu ( väh. 5 km)
SU Vp

Suunnitelma, vaihe 2
Huhtikuun alusta elokuun loppuun saakka

MA Juoksu (Cooper tms.)
TI Sali
KE Juoksu (n. 5 km)
TO Vp
PE Sali
LA Juoksu (tavoitteena 10 km)
SU Vp

Maaliskuun loppuun saakka aion keskittyä enemmän salitreeniin ja juoksukunnon ylläpitämiseen/hienoiseen kehittämiseen. Väh. 5 km tarkoittaa sitä, että juoksulenkin tavoitteena on vähintään 5 km, mutta jos kunto riittää, niin sitten juostaan niin pitkälle kuin mahdollista. 

Vaiheen kaksi 5 km:n juoksu olisi tarkoitus pitää sellaisenaan. Yritän parantaa aikaani kyseisellä matkalla eli treenaan kestävyyden ohella myös vauhtia. Viikon viimeinen lenkki tähtää 10 km:n matkaan. Tarkoituksena ei ole huhtikuun alussa juosta 10 km, vaan tarkoituksena on alkaa tehdä lenkkiä, joka on pituudeltaan 10 km, mutta osa matkasta menee kävellen ja osa rauhallisesti juosten. Näin totun pidempään matkaan pikku hiljaa.

Suunnitelmat ovat täysin omasta päästäni enkä tiedä vielä niiden toimivuudesta. Omat ohjelmani ovat saattaneet minut nykyiseen kuntooni, joten luotan omaan arviointikykyyni. Uskon, että näillä eväillä kesän lopussa juoksen joskus mahdottomalta tuntuneen 10 km. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti