sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Tavoitteen saavuttamisesta

Kuva: weheartit.com
Juoksuni on tavoitteellista, mutta en kuitenkaan noudata mitään virallista ohjelmaa. Aikoinani olen yrittänyt mennä ennalta laadittujen ohjelmien mukaan, mutta pian olen huomannut, että ne eivät ole minua varten. Olenkin luonut itselleni oman "ohjelman", jota noudattamalla yritän saavuttaa tavoitteeni. Tämän hetkinen tavoitteeni on juosta vaatimattomat viisi kilometriä. Olen elämässäni kerran sen pystynyt tekemään, mutta sen jälkeen motivaationi jälleen katosi ja palasin takaisin nolla-pisteeseen. Itsestäni juoksijana ja liikkujana sen verran, että en ole koskaan nuorempana ollut himoliikkuja enkä ole koskaan ollut missään erityisen hyvässä kunnossa. Joten minä juoksijana on jotain todella erikoislaatuista! :)

Tällä hetkellä yritän siis tavoitella tuota viiden kilometrin lenkkiä. Sen saavuttamiseen liittyy osatavoitteita. Tällä hetkellä juoksen ja kävelen lenkkiä, jonka kokonaispituus on 5,5 km. Kävelen ensin viisi minuuttia, jonka jälkeen juoksen 10 minuuttia. Kävelen taas viisi minuuttia ja juoksen vielä 10 minuuttia. Loppumatkan (noin 15 min) kävelen. Yhteensä tämän lenkin aikana juoksen siis 20 minuuttia ja kävelen noin 25 minuuttia. Seuraavana välietappina on jaksaa juosta putkeen 25 minuuttia, josta kertyisi kilometrejä noin 3,5. Juoksen keskimäärin vauhdilla 8-9 km/h eli noin 7 min/km. Melko hitaasti mennään, mutta olen silti edistynyt viime vuodesta, jolloin juoksin vaivaiset 7-8 km/h. :D (Vertailun vuoksi: kävelen n. 6 km/h) Tämän lisäksi käyn viikoittain kuntosalilla, josta kerron myöhemmin lisää.

Kuten huomata saattaa, en ole tässä mikään ammattilainen. Tarkoituksenani on edetä omaa tahtiani niin, että saavutan kaikki tavoitteeni. Viiden kilometrin jälkeen lähden yrittämään 10 kilometriä. Ja menen aina niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Jatkossa tulen päivittämään tänne aina jokaisen lenkin jälkeen matkan, ajan, keskimääräisen vauhdin, juoksun ja kävelyn määrän. Tällä tavalla pystyn seuraamaan edistymistäni ja pysyn toivottavasti motivoituneena. :) Laitan alle esimerkiksi viimeisimmän lenkkini tiedot.

Kuva: weheartit.com


Ti 30.4.
Matka: 5,44 km
Aika: 44 min 11 s
Juoksuvauhti: 8,4-8,9 km/h
Juoksun määrä: 20 min
Kävelyn määrä: 24 min 11 s

Matkan ja vauhdin mittaamiseen käytän älypuhelimeen ladattavaa sovellusta (Sports Tracker). Lisäksi käytössäni on Polarin sykemittari.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti