lauantai 3. elokuuta 2013

Lauantaiaamun ihanuus

Ai että minä rakastan rauhallisia lauantaiaamuja. Ei mikään kiire mihinkään, vaan saa rauhassa heräillä uuteen päivään. Lauantaiaamut voittavat sunnuntait siinä mielessä, että viikonloppua on jäljellä vielä kaksi päivää. ;) Hyvin nukutun yön jälkeen laitoin heti reippaana likkana mustikkapiirakan uuniin ja pian saankin tuoksutella herkullisia tuoksuja, kun otan sen uunista. Nam nam! 



Eilen kävin juoksemassa ja tuntemukset vaihtelivat lenkin aikana laidasta laitaan. Tein taas normaalista poikkeavan lenkin, sillä jälleen kerran normaalin lenkkipolkuni varrelle oli kyhätty koko viikonlopun kestävä festari, joten sinne ei ollut asiaa. Normaalisti juoksen soralla, mutta eilen jouduin juoksemaan asfaltilla. Se ei todellakaan sovi jaloilleni. Heti ensi askelilla tunsin, kuinka lihasparkani huusivat hoosiannaa kivikovan asflatin tärähtäessä jalkoihini. Hammasta purren jatkoin kuitenkin eteenpäin. 15 minuutin kohdalla oli pakko pysähtyä kävelemään ja silloin vasta tunsin, kuinka jalkojani särki. Hetken jo ajattelin, että pääsenkö täältä kotiin ollenkaan. Kävelin 5 minuutin ajan, jonka jälkeen lähdin hyvin varovaiseen juoksuun. Irvistelin hetken ajan, kunnes lihakset alkoivat antaa periksi ja kipu meni pois. Päätin juosta vielä toiset 15 minuuttia, mutta kotiovi tulikin vastaan yllättävän nopeasti, joten viimeinen pätkä jäi 13 minuuttiin. Olisin jaksanut juosta sen pari minuuttia vielä, mutta en viitsinyt lähteä korttelia kiertämään sen takia. Juoksin kirjaimellisesti kotiovelle saakka. 

Kotiin päästyäni olin tietysti aivan rätti-puhki-poikki. Ja ne jalat, AUTS! Penikat särki todella paljon. Särky lakkasi hieman, kun istuin hetken aloillani ja suihkussa suihkuttelin niihin lämmintä vettä. Hieroin niihin vielä kylmägeeliä, joka auttoi todella paljon. Tietysti venyttelin jalkani myös hyvin. Tällä hetkellä niissä on vielä pieni tunne eilisestä, mutta ei mikään paha. Loppujen lopuksi lenkistä tulikin yksi viime aikojen parhaista. :) Alla vielä statistiikka.

PE 2.8.

Aika: 43 min
Juoksuvauhti: 8,2 km/h
Juoksun määrä: 28 min
Kävelyn määrä: 15 min
Matka: 5,50 km

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti