torstai 15. elokuuta 2013

Myrskyn jälkeen on poutasää...

Eilen syksy todella teki tuloaan, sillä taivaalta tuli vettä ihan täyslaidallinen. Illaksi ilma kuitenkin selkiintyi ja pääsinkin lenkille. Tällä kertaa ei tarvinnut enää juosta asfaltilla, mutta en siltikään mennyt samaa vanhaa reittiä. Tai no, sama vanha reitti tämäkin oli, mutta en vain ollut käynyt siellä hetkeen. Laitan nyt tähän väliin tulokset ja analysoidaan sitten. :)

KE 14.8.

Aika: 51 min 37 s
Juoksuvauhti: 8,5 km/h
Juoksun määrä: 25 min
Kävelyn määrä: 26 min 37 s
Matka: 6,36 km

Ensimmäiseksi haluan kiinnittää huomion vauhtiin. Juoksin keskimäärin 8,5 km/h!! Nopein vauhti oli tasan 9 km/h ja alinkin vain 8,3 km/h. Tunsin koko ajan juostessani, että menen hieman nopeammin kuin ennen. Silti lenkki kulki ihmeen kevyesti. Tottahan toki olin aivan poikki tuon 25 minuutin jälkeen, mutta olen positiivisesti yllättynyt vauhdistani. Kävelyä tuli tietysti enemmän kuin ennen, sillä matkakin piteni noin kilometrillä. Todennäköisesti tulen jatkossa vetämään tätä lenkkiä, joten jäädään seuraamaan kehitystä.

Eilen lenkin jälkeisessä euforiassa kehittelin seuraavan suunnitelman. "Sanon" sen nyt ääneen, jos sillä olisi jotain vaikutusta toteutukseen. Tavoitteenani on juosta se maaginen 5 km ensi kuun loppuun mennessä. Juoksin eilen noin 3,6 km, joten matkaa olisi noin 1,4 km. Eilisellä lenkkipolulla on helppo mitata etäisyyksiä, sillä polun varrelle on pystytetty puolen kilometrin välein tolppia, jotka kertovat kuljetun matkan. Seuraavaksi tavoitteena on saavuttaa tuo 4 km, jonka pitäisi mennä rikki tämän kuun aikana. Mielestäni tavoite on täysin realistinen, JOS vaan jaksan aktivoitua lenkkeilyssä. Sitten minulla olisi kuukausi aikaa saavuttaa kesän alussa asettamani tavoite. Jos ja kun sen saavutan, ajatuksena olisi juosta sitä 5 km:ä talven yli aikaa parantaen (ensimmäinen aika tullee olemaan surkea :D ) ja kevään koittaessa lähtisin tavoittelemaan seuraavaa etappia, mikä se sitten ikinä onkaan. 

Näin korkealentoisia ajatuksia päässäni pyöri eilen juoksun jälkeen, joten katsotaan, mitä tästäkin taas tulee. Talvi tulee vaan ikävästi pilaamaan kaiken, sillä talvella en juokse ulkona. Se ei vaan sovi minulle. Lumien ja pakkasten tullessa ainoa vaihtoehto on siis matto. Ja mikään ei ole puuduttavampaa kuin juosta matolla. Mutta nyt ei mietitä liikaa tulevaisuuteen, sitä kun on vaikea muutenkin ennustaa, vaan keskityn tuohon 5 km:n saavuttamiseen. Olen joskus siihen pystynyt ja pystyn siihen vieläkin. Juoksen tässä vain itseäni vastaan ja mikä olisikaan parempaa kuin itsensä voittaminen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti