keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Musiikin voima

Kuva: weheartit.com
Ajattelin tehdä vaihteeksi päivityksen lenkkimusiikista. Musiikki on minulle tärkeää, sillä sen avulla pystyn rentoutumaan tai virittäytymään tiettyyn tunnelmaan. Kuuntelen musiikkia melko paljon ja se on erityisen tärkeässä roolissa lenkkeilyssäni. Musiikin avulla saan tsempattua itseäni eteenpäin silloinkin, kun tuntuu, ettei jaksaisi juosta enää metriäkään. En suostuisi lähtemään juoksulenkille ilman musiikkia, sillä en varmaan pääsisi metriäkään eteenpäin! :D 

Juoksumusiikissa tärkeää mielestäni on sen rytmi ja toisaalta myös kappaleiden sanat. Jos minusta tuntuu siltä, että tekisi mieli luovuttaa ja vaihtaa kävelyyn, niin pelkät laulun sanat saattavat antaa minulle uutta voimaa jatkaa eteenpäin. Musiikin avulla pystyn unohtamaan hengästymiseni tai sen, kuinka monta minuuttia pitäisi vielä jaksaa juosta. Musiikki tekee juoksusta rentouttavaa ja pään saa tyhjennettyä kokonaan kaikista stressaavista ajatuksista.

Kuuntelen juostessa pääasiassa melko rytmikästä musiikkia. Lista vaihtelee sen mukaan, kun kyllästyn tiettyihin kappaleisiin. Juoksumusiikin pitää olla sellaista, jota todella jaksaa kuunnella uudestaan ja uudestaan. Vaihdan kappaleet saman tien, kun huomaan, etten saa niistä sitä energiaa, jota olen ennen saanut.

Loppuun vielä muutama esimerkki tämän hetkisestä juoksumusiikistani:

Turn me on - David Guetta feat. Nicki Minaj
Titanium - David Guetta feat. Sia
On the floor - Jennifer Lopez, Pitbull
Sandstorm - Darude
She wolf (Falling to pieces) - David Guetta feat. Sia
Beautiful days - Venus





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti