perjantai 10. toukokuuta 2013

Sään vaikutus motivaatioon

Tällä viikolla on saatu nauttia kesästä ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Toisaalta on myös jouduttu olemaan vesisateen armoilla, jos niin voi sanoa. Sain idean tähän postaukseen juurikin säiden vaihtelusta. En tiedä muista, mutta itselläni mielialat tuntuvat vaihtelevan kaiken muun lisäksi paljolti säiden mukaan. Aurinkoisena päivänä olen täynnä energiaa ja jaksan painaa aamusta iltaan pää kolmantena jalkana. Sateisena päivänä taas tekisi mieli vaan köpertyä sohvalle peiton alle karkkipussi kainalossa ja töllössä joku kiva hömppäleffa. Tämä vaikuttaa luonnollisesti liikkumismotivaatiooni.

Kollaasin kuvat: weheartit.com
Alkuviikosta, kun olin juoksemassa, ilma oli täydellisen ihana. Nyt joudun häpeäkseni myöntämään, etten ole sen jälkeen ollut kuin kerran salilla. Ja pistän kaiken tyynesti säiden piikkiin. Keskiviikkona pidin tarkoituksellisesti vapaapäivän, sillä kävin hierojalla enkä halua hieronnan jälkeen harrastaa heti mitään kovin raskasta liikuntaa. Eilen oli kuitenkin tarkoitus mennä salille, mutta kappas vaan, sohva kutsui luokseen kovasti. En siis tehnyt mitään. Tänään oli tarkoitus mennä juoksemaan tai edes sinne salille, mutta ulkona on taas niin mäntti ilma, että ei huvita. Ja illemmalla en todennäköisesti enää ehdi.

Tiedän, kuulostaa tekosyiltä ja niitähän ne on. Se, että ulkona vähän tihkuttaa tai on vaan pilvistä, ei ole mikään syy jättää menemättä lenkille. Pitäisi ajatella päin vastoin. Sateen jäljiltä ilma on raikas ja sitä on helppo hengittää. Katupöly ei pöllyä eikä siitepölyt tuki heti kaikkia röörejä. Silti istun tässä marisemassa, että ei kiinnosta ja haluan vain hautautua peiton alle. Tein jo päätöksen, että huomenna suuntaan ensimmäisenä herättyäni juoksulenkille. Nyt, kun olen kirjoittanut sen tänne, minun on todella toteutettava se. Säästä huolimatta (ainakin huomisen sääennusteen mukaan näyttäisi lupaavalta). ;)

Lähde: Foreca.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti